Pages

O meni

Maleni Miš je zapravo Marija Stepanović, a to sve skupa sam, sve u svemu, Ja.
Priču o sebi bih otpočela dvema zapisanim činjenicama. Prva je da sam rođena u Beogradu 19. maja 1978 .godine u 4 sata i 40 minuta...dakle, pred zoru sam radoznalo iskočila, ne pruživši majci ni malo najpotrebnijeg noćnog odmora. I do tad nisam baš bila sjajna, zbog problema koje sam pravila, majka je morala preležati u bolnici neko vreme, odvojena od ostatka porodice, mira i najosnovnije udobnosti. Drugi zapis datira od 18.12.1978.godine, kada je navodno izašao moj prvi zub. I, iako o tome nema zapisa, ja vam garantujem, bio je to takozvani "Slatki Zub" (kako to, sa poštovanjem, kaže moj dragi). Za njim su pristigli i ostali, ali taj DNK kod koji je Slatki poneo u sebi je presudan...umem, zahvaljujući njemu, nepogrešivo da prepoznam, uočim, otkrijem dobar slatkiš. Verujte, bukvalno NEPOGREŠIVO.
Na dalje bih mogla ići hronološkim redom. 
Prvo sam postala knjiški moljac (sa pasioniranim čitanjem sam počela čim sam naučila slova, svakako pre nego što sam imala dovoljno godina da postanem član biblioteke. Stoga se ne sećam prve pročitane knjige, ali odlično pamtim prvu  knjigu koju sam uzela iz biblioteke, kao ponosni mali član. Bila je to "Tajna žutog balona", nećete verovati i sad se okvirno sećam sadržaja),
pa pedagog
pa psihoterapeut (na kraju sam obuke za psihodramskog psihoterapeuta)
pa...ovde negde između i gurman
Uz sve to jako volim umetnost, ali nisam umetnik. Obožavam književnost, fotografiju, fimsku umetnost....
Volim da putujem...i kad putujem da skitam, upoznajem nova mesta, pokušavam da osetim ritam života, da upoznam ukuse i mirise. Sve u svemu, imam dva mala skitava stopala.

 
Copyright 2012 Dnevnici malenog miša. Powered by Blogger